Waar vind ik het model- of artikelnummer en QR-code van mijn apparaat?

De nummers vind je op het typeplaatje dat op het apparaat geplakt is, het typeplaatje is een vierkante of rechthoekige sticker. Verderop in dit artikel zie je waar je het typeplaatje op je apparaat vindt.

Houd het artikelnummer bij de hand als je contact met ons opneemt, hierdoor kunnen we je beter helpen.

Artikelnummer

Het artikelnummer staat op het typeplaatje achter: “Art.no” en bestaat uit twee delen opgesplitst door een /. Wij kunnen je het beste helpen als je ons het hele artikelnummer doorgeeft.

Modelnummer

Staat er geen artikelnummer op het typeplaatje van je apparaat? Dan is je apparaat mogelijk al wat ouder. Geef ons in dit geval het modelnummer door, deze staat op het typeplaatje achter: “Model.no” en bestaat (soms) uit twee delen opgesplitst door een /. Wij kunnen je het beste helpen als je ons het hele modelnummer doorgeeft.

Kun je niet bij het modelnummer? Het nummer staat eventueel op de handleiding of factuur. Als dat niet het geval is, vraag het dan na bij de winkel waar je het toestel hebt gekocht. Mogelijk staat hij op de offerte.

Versie / Versienummer

Het versienummer oftewel de versie van een artikel of model is het twee-cijferige deel van het artikelnummer en modelnummer dat achter de / staat.

QR-code

Heeft je apparaat de functionaliteit ConnectLife? Dan vind je ook een QR-code en AUID-code waarmee je je apparaat kunt verbinden met de ConnectLife™ app.

De QR-code staat ook op de doos waarin het apparaat is geleverd.

Je vindt het typeplaatje op één van de volgende plekken van je apparaat:

Afzuigkap

• Achter het filter. Verwijder het vetfilter om het typeplaatje te kunnen zien.
    typeplaatje afzuigkap

Fornuis

• In de lade van het fornuis.
  • Achterop het apparaat.
  • In de deuropening.
    typeplaatje fornuis

Koel- of vrieskast

• Links onderin naast de onderste lade (bij de koelkast is dit de groentelade).
    typeplaatje koelkast

Koffiemachine

• Aan de zijkant van het apparaat. Schuif hiervoor het apparaat naar voren.
    typeplaatje koffiemachine

Kookplaat

• Onderop het apparaat. Is de plaat bevestigd aan het keukenblad? Dan kun je het artikelnummer niet meer lezen. Raadpleeg in dit geval je factuur of offerte, daar kun je het artikelnummer vinden.
    typeplaatje kookplaat

(Stoom)oven of (combi)magnetron

• Op de deur.
  • Aan de binnenkant van de deurlijst.
    typeplaatje oven magnetron combimagnetron

Wasmachine of droger

• Op de deur of in de deuropening.
    typeplaatje wasmachine droger

Vaatwasser

• Aan de rand van de deur.
  • Ingegraveerd bovenop de deur.
  • In de deuropening.
    typeplaatje vaatwasser