Foutcode wasmachine PWM110WIT/P01

Zoek de (fout)code van je wasmachine PWM110WIT/P01 (408760-01).

Storingscode ERR 01 / E1

Het wassen wordt beeindigd zonder verwarming; de storing wordt weergegeven aan het einde van het wasprogramma
Er is een probleem met de elektronica. Neem contact op met de servicedienst. Een monteur moet dit probleem verhelpen.

Monteursinf

Open of kortgesloten aansluiting van de temperatuursensor
De verbinding met de temperatuursensor is geopend of kortgesloten.

Open of kortgesloten temperatuursensor / besturingseenheid. Controleer connectoren en kabels.

Storingscode ERR 02 / E2

Het wasprogramma start niet
De deur is open of niet goed gesloten.
Sluit de deur door deze goed dicht te drukken. Druk opnieuw op START.

Indien het probleem zich voor blijft doen neemt u contact op met de servicedienst. Een monteur moet het probleem dan verhelpen.

Monteursinfo:
Open verbinding met deurvergrendeling.

Het deurslot signaal wordt continu gecontroleerd. De foutcode wordt weergegeven wanneer het deurslot niet binnen 10 seconden na de start geactiveerd wordt. De voeding blijft actief en de wasmachine wacht tot de deur gesloten is. Als de elektronica het deurslot-signaal verliest wordt de foutcode ook weergegeven.

Als de storing zich bij goed gesloten deur voordoet, wordt het wasprogramma permanent gestopt. De afvoerpomp pompt het water gedurende 2 minuten uit de kuip. Hierna wordt de voeding van het deurslot uitgeschakeld. De foutcode wordt weergegeven, maar het is niet mogelijk het wasprogramma opnieuw te starten.

Controleer deurslot, connectoren en kabels.

Storingscode ERR 03 / E3

De machine neemt geen water
- Zorg ervoor dat de waterkraan geopend is.
- Zorg ervoor dat het zeefje in de toevoerslang schoon is.
Druk op start.

Indien het probleem zich voor blijft doen moet u het apparaat spanningsloos maken. Neem contact op met de servicedienst. Een monteur moet dit probleem verhelpen.

Monteursinf
Controleer de werking van het inlaatventiel.

Storingscode ERR 04 / E4

Monteursinfo:

De verbinding met de tacho generator is open of kortgesloten.

Nadat ERR 04 werd weergegeven, kan ERR 02 worden weergegeven indien de thermische beveiliging wordt geactiveerd of wanneer het programma opnieuw wordt gestart.

Het tacho signaal wordt gecontroleerd tijdens de werking van de motor. Indien er geen tacho-signaal wordt verwerkt, pauseert de machine 1 minuut. Hierna wordt de motor opnieuw geactiveerd.

Na 31 mislukte motoractiveringen wordt het wasprogramma onderbroken. Wanneer de temperatuur van het water hoger is dan 60 graden Celcius, wordt het afgekoeld door gedurende 30 seconden koud water te vullen. Het water wordt afgepompt en de wasmachine stopt. De foutcode wordt weergegeven.

Controleer motor, tacho, koolstofborstels (universele motor), motorwikkeling, connectoren en kabels.

Storingscode ERR 05 / E5

Monteursinfo:

De triac is kortgesloten.

De motor wordt geactiveerd zonder softwarematige aansturing via de triac. Het wasprogramma stopt onmiddellijk. De elektronica controleert gedurende 2 minuten of de motor nog draait. Indien de storing niet aanwezig is, gaat het wasprogramma verder.

Indien de storing nog aanwezig is wordt het wasprogramma gestopt. Indien de temperatuur van het water hoger is dan 60 graden Celcius wordt het afgekoeld door gedurende 30 seconden koud water te vullen. Het water wordt afgepompt en de wasmachine stopt.

Motor en trommel draaien niet conform het wasprogramma. Controleer de besturingseenheid.

Storingscode ERR 06 / E6

Het programma bereikt de juiste temperatuur niet

• Fout in de verwarming
  • Het toegevoerde water is te koud
  • Er is handmatig water toegevoegd

Schakel het apparaat uit en wacht enkele seconden.
Schakel het apparaat weer in en en start het wasprogramma.

Wanneer deze foutmelding op blijft treden moet u contact opnemen met de servicedienst. Een monteur moet het probleem verhelpen.

Monteursinfo:

De ingestelde temperatuur kan niet worden bereikt.

De foutcode wordt weergegeven wanneer de temperatuur aan het einde van de verwarmingscyclus meer dan 15 graden Celcius beneden de ingestelde waarde ligt. Het wasprogramma wordt beeindigd.

Indien deze storing zich tweemaal heeft voorgedaan wordt de foutcode weergegeven aan het einde van het wasprogramma.

Controleer verwarmingselement en temperatuursensor.

Storingscode ERR 07 / E7

Het water wordt slecht of niet afgepompt
De afvoerslang is verstopt.

Zorg ervoor:

• dat het filter schoon is
  • dat de afvoerslang vrij hangt
  • dat de afvoerslang niet verstopt is
  • dat de afvoerslang op de juiste hoogte hangt (niet hoger dan 1 meter)

Druk opnieuw op START.

Monteursinf

Het waterpeil zakt niet.

De foutcode wordt weergegeven wanneer het water niet kan worden afgevoerd. Wanneer de storing zich de eerste keer voordoet, wordt de afvoercyclus automatisch herhaald. Als de storing zich een tweede keer voordoet, wordt het wasprogramma gestopt en wordt de foutcode weergegeven.

Controleer afvoerpomp, sifon, filter, afvoerslang op verstopping. De afvoerpomp is mogelijk defect.

Storingscode ERR 08 / E8

Monteursinfo:

De maximale centrifugeersnelheid wordt niet bereikt.

De foutcode wordt aan het einde het programma weergegeven wanneer het centrifugetoerental 200 rpm of 20% onder het ingestelde toerental zit.

Controleer op onbalans en controleer motor en besturingseenheid.

Storingscode ERR 09 / E9

Waterlekkage

Sluit de waterkraan. Neem contact op met de servicedienst. Een  monteur moet dit probleem verhelpen.

Monteursinfo:

Waterlekkage - Aquastop

De foutcode wordt weergegeven wanneer de waterlekkagesensor minimaal 2 seconden actief is. De inlaatventielen, het verwarmingselement en de motor worden uitgeschakeld. De waterlekkagesensor wordt nogmaals 3 seconden gecontroleerd.

Indien de storing niet meer aanwezig is wordt het wasprogramma voortgezet. Indien de storing wel aanwezig is wordt de afvoerpomp gedurende 2 minuten aangestuurd.

Controleer de wasmachine op lekkage.

Storingscode ERR 10 / E10

Monteursinfo:

Het signaal van de waterniveausensor ligt buiten bereik of wordt niet gemeten.

De foutcode wordt weergegeven wanneer aan het begin van elke waterinname het signaal van de waterniveausensor niet wordt gedetecteerd. De wasmachine stopt het wasprogramma. Wanneer de temperatuur van het water hoger is dan 60 graden Celcius wordt het afgekoeld door gedurende 30 seconden koud water te vullen. Het water wordt afgepompt en de wasmachine stopt.

Controleer waterniveausensor en drukkamer (waterkolom).

Meer informatie.

Zelf oplossen?

Vaak kun je een storing zelf oplossen, bijvoorbeeld door het apparaat te resetten: haal de stekker uit het stopcontact. Wacht twee minuten en zet daarna de stroom er weer op. Kun je niet bij de stekker, zet dan de juiste groep in de meterkast uit.

Handleiding en andere documenten

In de handleiding vind je ook informatie over foutmeldingen van je apparaat. De handleiding en andere documentatie zoals een installatievoorschrift en inbouwmaten, vind je in artikel Documentatie wasmachine PWM110WIT/P01.