Waarom blijft mijn vaat nat?

Voordat je verder gaat

Controleer of het water wel warm wordt, open meteen na afloop van het programma de deur en voel voorzichtig of de vaat warm aanvoelt. Wordt het water niet warm, dan is er meer aan de hand, maak een afspraak met een Pelgrim monteur.

Hoe los ik dit probleem op?

• Verhoog de hoeveelheid glansspoelmiddel volgens de Pelgrim handleiding van je apparaat.
  • Korte- en ECO-programma's slaan meestal de droogfase over. Gebruik een volledig programma om de vaat te laten drogen.
  • Was kunststof vaat met de hand af, kunststof reageert niet goed op glansmiddel, waardoor de vaat niet droogt.
  • Zet eventueel de functie 'extra drogen' aan volgens de Pelgrim handleiding van je apparaat.
  • Zet de deur van de vaatwasser op een kier als het programma klaar is. Zo verdampt het vocht in de vaatwasser sneller.
    Zie ook: Hoe zet ik de automatische deuropener van mijn vaatwasser uit?
  • Blijft je vaat nat? Maak een afspraak met een Pelgrim monteur .