Wat betekent de foutcode van mijn inductiekookplaat?

Voordat je verder gaat

 • Je inductiekookplaat laat een foutcode zien bij een technisch probleem. Wat deze foutcode betekent verschilt per type kookplaat.
 • Een kookplaat geeft foutcode met een letter + een getal, bijvoorbeeld: E1 of F1.

Hoe los je dit probleem op?

Probeer eens een reset, na een reset doet je kookplaat een zelftest waardoor mogelijke fouten worden hersteld. Lees in dit artikel hoe je kunt resetten.


Lees in de Pelgrim handleiding of het document Foutcodes van je apparaat wat de foutcode betekent. Vul je foutcode en modelnummer in de zoekbalk in en vindt de storing in de kennisbank.


Staat de code niet in de handleiding of bij de documentatie of kun je het zelf niet oplossen? Maak dan een afspraak met een Pelgrim monteur.


Goed om te weten

 • Letter 'U' met een streepje eronder
  Zie je een symbool van een 'U' met daaronder een streepje? Dat is de pandetectie. Knippert dit symbooltje bij een ingeschakelde kookzone? Dan staat er geen of een te kleine pan op de kookzone.

 • 'Hi' of 'Lo' melding
  Geeft je kookplaat de melding 'Hi' of 'Lo'? Dat heeft te maken met de instelling van de vermogensbegrenzer. Bekijk deze video om de vermogensbegrenzing in te stellen of volg de instructies in de Pelgrim handleiding.
  Meer informatie over de vermogensbegrenzer lees je in het artikel: Waarom kan ik niet alle kookzones tegelijk op de hoogste stand zetten?

 • Letter 'L'
  Geeft de kookplaat 'L' aan op het display? Dat staat voor “lock”, dit is geen foutcode maar een gebruikersmelding. Het kinderslot of de toetsvergrendeling is dan ingeschakeld. Lees in dit artikel hoe je het kinderslot van de kookplaat uitzet.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.