Wat betekent de foutcode van mijn inductiekookplaat?

Voordat u verder gaat

 • Uw inductiekookplaat laat een foutcode zien bij een technisch probleem. Wat deze foutcode betekent verschilt per type kookplaat.
 • Een kookplaat geeft foutcode met een letter + een getal, bijvoorbeeld: E1 of F1.

Hoe lost u dit probleem op?
Lees in de Pelgrim handleiding of het document Foutcodes van uw apparaat wat de foutcode betekent. Vul uw foutcode en modelnummer in de zoekbalk in en vindt uw storing in de kennisbank.


Staat de code niet in de handleiding of bij de documentatie of kunt u het zelf niet oplossen? Maak dan een afspraak met een Pelgrim monteur.


Goed om te weten

 • Letter 'U' met een streepje eronder
  Ziet u een symbool van een 'U' met daaronder een streepje? Dat is de pandetectie. Knippert dit symbooltje bij een ingeschakelde kookzone? Dan staat er geen of een te kleine pan op de kookzone.

 • 'Hi' of 'Lo' melding
  Geeft uw kookplaat de melding 'Hi' of 'Lo'? Dat heeft te maken met de instelling van de vermogensbegrenzer. Bekijk deze video om de vermogensbegrenzing in te stellen of volg de instructies in de Pelgrim handleiding.
  Meer informatie over de vermogensbegrenzer leest u in het artikel: Waarom kan ik niet alle kookzones tegelijk op de hoogste stand zetten?

 • Letter 'L'
  Geeft de kookplaat 'L' aan op het display? Dat staat voor “lock”, dit is geen foutcode maar een gebruikersmelding. Het kinderslot of de toetsvergrendeling is dan ingeschakeld. Lees in dit artikel hoe u het kinderslot van de kookplaat uitzet.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.