Hoe reset ik mijn apparaat?

Werkt je apparaat niet goed, reset het dan een keer. Na een reset doet het apparaat, nadat het weer spanning krijgt, een zelftest waardoor mogelijke fouten worden hersteld.

Het resetten van een apparaat kan op verschillende manieren, kijk wat werkt voor jouw apparaat.

Vier manieren om je apparaat te resetten:

• Twee minuten stroomloos maken: Haal bij voorkeur de stekker uit het stopcontact. Kun je niet bij de stekker, haal dan de spanning eraf door in de meterkast de installatieautomaat uit te zetten. Maak het apparaat minimaal twee minuten stroomloos, langer mag ook.
  • Terugzetten naar de fabrieksinstellingen: In de handleiding staat beschreven hoe je het apparaat terugzet naar de fabrieksinstellingen. Staat dit niet in de handleiding, dan is er geen mogelijkheid om deze handeling te doen.
  • Toetsencombinatie: Soms gaat een reset door een bepaalde toetsencombinatie. Deze combinatie staat dan beschreven in de handleiding.
  • Stekker omdraaien in het stopcontact: Uiteraard alleen wanneer dit ook mogelijk is. In sommige gevallen is de storing dan opgelost.

Helpt een reset niet aan de hand van een van de bovenstaande mogelijkheden? Zoek dan in de kennisbank naar het probleem van jouw apparaat of maak een afspraak met een Pelgrim monteur