Informatie over AutoDose™

In dit artikel vind je informatie over het gebruik en onderhoud van de AutoDose™ in je vaatwasser.

Voordat je verder gaat

1. Vul het reservoir altijd alleen met een vaatwasgel speciaal voor AutoDose™.
    Deze vaatwasgel is online te koop van verschillende merken.
  2. Gebruik geen handafwasmiddel. Dit veroorzaakt overmatig schuim.
    Heb je toch afwasmiddel in het reservoir gedaan? Bekijk dan de video onderaan het artikel.

Instellingen

• Vanuit de fabriek staat de doseerinstelling voor de AutoDose™ op 0 ml. Lees in de handleiding hoe je deze instellingen aan kunt passen.
  • De dosering is in te stellen van 0 ml – 40 ml. Normaliter volstaat een dosering van 15 ml per wasbeurt.
  • Als je het automatische wasprogramma selecteert zal de dosering aangepast worden op basis van de vervuilingsgraad van het water.

Schoonmaken

• Je kunt het AutoDose™ reservoir uit de deur halen en schoonspoelen onder de kraan.
  • Spoel altijd het AutoDose™ reservoir schoon onder de kraan voordat je het reservoir opnieuw gaat vullen.
  • De vaatwasser heeft ook een zelfreinigingsprogramma voor het hygiënisch reinigen van de kuip van de vaatwasser, de sproeiarmen en de spoelpijpen. Dit programma moet worden uitgevoerd (zonder vaat in de machine) met normaal vaatwasmiddel. Voeg het toe aan het handmatige vaatwasmiddelbakje.
  • Lees het artikel: Hoe maak ik mijn vaatwasser schoon? voor tips over het schoonmaken van je vaatwasser.

Meer informatie