(Combi-)stoomovens

Kan het telescoopgedeelte op meerdere niveaus geplaatst worden?

Nee dat is niet mogelijk bij de stoomoven met de modelnummers OVS824MAT en OVS824RVS. Deze informatie staat mogelijk foutief vermeld in de handleiding.


Feedback geven.

Hoe vul en reinig ik het waterreservoir van mijn combi-stoomoven?

Wil je weten hoe je het waterreservoir vult en schoonmaaktRaadpleeg de handleiding van je combi-stoomoven. 

 

Het is belangrijk om het waterreservoir te legen, reinigen en drogen voor je hem opnieuw gebruikt. Vul het reservoir vlak voor het volgende gebruik. 

 

Hoe kan het dat mijn combi-stoomoven nog steeds om water vraagt na een kookproces? 

Na het kookproces wordt het overgebleven water in het stoomsysteem teruggepompt in het waterreservoir. Hierbij is wat geluid hoorbaar. Eerst wordt er water in het stoomsysteem gepompt om te voorkomen dat er te heet water wordt teruggepompt. Het kan dus voorkomen dat het systeem om water vraagt ook al is het kookproces afgelopen.  


Feedback geven.

Hoe kan ik mijn combi-stoomoven ontkalken en schoonmaken?

De manier van schoonmaken en ontkalken verschilt per oven, raadpleeg je handleiding voor de juiste schoonmaaktips. 


Ontkalker bestellen
In onze keukenserviceshop kun je ontkalker bestellen. Gebruik een ontkalker die niet agressief is. Dit kan een ontkalker zijn voor bijvoorbeeld espressomachines, maar ook ontkalkers op basis van plantaardige producten. Lees altijd de bijsluiter van een ontkalker. 


Ontkalken van de oven 

Tijdens het stoomproces blijven mineralen achter in het stoomsysteem. Door het gebruik van water in de watercontainer van je combi-stoomoven kan er na enige tijd sprake zijn van kalkvorming. Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je apparaten minder goed werken. De waterleidingen in je apparaten kunnen verstopt raken, waardoor ze sneller stuk gaan. Op de display van de oven verschijnt een bericht wanneer je het apparaat moet ontkalken. Ontkalk je combi-stoomoven ook tijdig.  

In de watertank zit een filter of sponsje, in de handleiding vind je een beschrijving voor het schoonmaken hiervan.


Hoe lang duurt het ontkalkingsprogramma van de stoomoven?

De tijdsduur van het ontkalken is ongeveer 1:30 uur. De exacte tijd verschilt wat per stoomoven, bij sommige ovens wordt de tijdsduur weergegeven in het display zodra je het ontkalkingsproces instelt.


Schoonmaken van de oven 

Reinig de oven regelmatig om te voorkomen dat vet- en voedselresten zich ophopen, vooral op de oppervlakken aan de binnen- en buitenkant, de deur en de afdichting. Je kunt de oven schoonmaken met een schoonmaakdoek en een warm sopje van afwasmiddel of allesreiniger. 

 

Schoonmaken met de steam clean functie 

Stoomovens beschikken ook over een stoomreinigingsfunctie. Deze kun je gebruiken voor het reinigen van de oven. De vlekken worden los gestoomd en zijn na afloop van het programma, met een doek, makkelijk te verwijderen. Deze functie kun je alleen gebruiken wanneer de oven volledig is afgekoeld. 

 

Meer informatie


 


Feedback geven.

Waterhardheid van de combi-stoomoven controleren en instellen

Wil je de waterhardheid controleren of aanpassen? Dit kun je doen via de display van je combi-stoomoven. Dit verschilt per type combi-stoomoven, kijk daarom in de handleiding van het apparaat.

Heb je een waterontharder? Onthard water is prima om te gebruiken voor de stoomoven. Stel in dit geval de waterhardheid van de combi-stoomoven in op de laagste stand. 

 

De waterhardheid controleren 

Voor informatie over de hardheid van het water in jouw regio kun je terecht bij de plaatselijke waterschap. Via de website en het afschrift van je waterrekening kun je de waterhardheid inzien. 


Feedback geven.

De kinderslotfunctie in- of uitschakelen van de combi-stoomoven

Met de kinderslotfunctie vergrendel je het bedieningspaneel om onbedoeld gebruik van de oven te voorkomen.  

Instructies verschillen per type combi-stoomoven. Lees in de Pelgrim handleiding van je apparaat hoe het kinderslot van je combi-stoomoven werkt. 


Heb je een oven met een van de onderstaande displays, dan lees je hieronder hoe je het kinderslot activeert of deactiveert.
  1. Je activeert het kinderslot door de kinderslot-toets enkele seconden ingedrukt te houden.  
  2. In het display verschijnt een sleutelsymbool dat aangeeft dat alle functies zijn vergrendeld. 
  3. Druk nogmaals op de kinderslot-toets om het kinderslot te deactiveren. Het sleutelsymbool verdwijnt van het display, dat betekent dat alle functies ontgrendeld zijn. 

Goed om te weten 

  • Als het kinderslot is geactiveerd zonder dat de timerfunctie is ingeschakeld (alleen de klok wordt weergegeven), werkt de oven niet. 
  • Als het kinderslot is geactiveerd nadat een timerfunctie is ingesteld, functioneert de oven normaalhet is niet mogelijk om de instellingen te wijzigen.  
  • Wanneer het kinderslot is geactiveerd, kun je de ovenfuncties of extra functies niet wijzigen. De enige mogelijke verandering is het bakproces beëindigen.  
  • Het kinderslot blijft actief nadat de oven is uitgeschakeld. Wil je een nieuwe ovenfunctie selecteren? Deactiveer dan eerst het kinderslot. 

Feedback geven.