Fornuizen

Is het deksel of het opstaande randje van mijn fornuis los te maken?

Bij alle fornuizen met een klep is deze afneembaar. Bij sommige type fornuizen moet je een schroefje losdraaien om het deksel af te nemen.  


Bij fornuizen met een opstaand randje aan de achterkant, is dit verschillend. Kijk in de onderdelentekening van je toestel of het onderdeel afneembaar is.


Open artikel

Kan ik mijn antieke Pelgrim toestel bij jullie inleveren?

We vinden het erg attent dat je jouw antieke apparaat aan ons wilt geven maar wij verzamelen geen antieke toestellen. We hebben geen museum met een collectie van oude keukenapparaten. 


We raden je aan om contact op te nemen het Nederlands IJzermuseum, mogelijk hebben zij interesse in jouw antieke apparaat. 


Open artikel

Hoe maak ik mijn fornuis schoon?

Je vindt tips voor het schoonmaken van je fornuis in de volgende artikelen:  


Voor het reinigen van de gas-, inductie-, of keramische kookplaat: 


Voor het schoonmaken van de oven, is de manier van schoonmaken afhankelijk van het materiaal waarvan de oven is gemaakt. 

Meer informatie 


Open artikel

Hoe maak ik de tijd op fornuis PF8231RVS (511946) zichtbaar in de spaarstand?

Het fornuis PF8231RVS (511946) heeft een spaarstand, zodra het fornuis in de spaarstand gaat verdwijnt de tijd uit het display. 


Om de tijd in beeld te houden druk je een paar seconden tegelijkertijd op de iconen met de sleutel en het klokje totdat de tijd in beeld verschijnt. Bekijk deze korte video met de instructie.


Open artikel